Fotbollsproffs genom tiderna

Fotboll är världens största sport och är extremt populär över hela världen. Sporten spelas på en gräsplan och på senior nivå så spelas den elva mot elva spelare. Fotboll har flera olika ligor såsom Premier League, Laliga Santander eller Serie A. Alla dessa är toppligor i världen där de absolut bästa spelarna spelar. Eftersom fotboll är en sådan stor sport och omsätter sådana enorma mängder pengar så finns det självklart många väldigt kända fotbollsproffs genom tiderna i fotbollens historia. Allt från fotbollens tidiga år till nutiden, så har sporten glänst av olika toppspelare. Sporten har genom åren utvecklats väldigt mycket. Nuförtiden så är det otroliga pengar inom sporten vilket gör det väldigt glamoröst. Men så har det inte alltid varit. I början så fanns de många spelare som hade arbete på sidan, även i de högre ligorna. Därför måste man förstå att vara ett fotbollsproffs numera är helt annorlunda än hur det var förut. Nu finns tv, sociala medier osv. Detta gör att dagens atleter blir väldigt kända och tjänar mycket mer pengar.

Att vara fotbollsproffs som sagt något som ses som väldigt glamoröst, vilket det också är med den otroliga mängden pengar som finns i sporten. Men det ligger många timmars hårt arbete och svett bakom den framgång man ser på planen. Ett exempel är Cristiano Ronaldo som många vänner beskriver som en träningsnarkoman, då han konstant tränar och hittar sätt att bli bättre på. Vilket är ett pris som kostar då man vill ligga på den nivån.

Spelare

Spelare
Spelare

Ingen lista med de största fotbollsproffsen genom tiderna är komplett utan Pelé. Erkänd som en av de bästa spelarna genom tiderna, så har han genom åren öst in mål och blev ett av fotbollens absolut största ansikten utåt. Pelé spelade för brasilianska landslaget mellan år 1957 till år 1970. Under den tiden lyckades han vinna VM-guld hela tre gånger för sitt brasilien, genom att vara den mest framträdande spelaren i lagen. Hans klubbkarriär var nästan uteslutande i den brasilianska toppklubben Santos FC. Där spelade han över 600 matcher och gjorde över 600 mål. Han spelade även några få säsonger i USA.

En annan legendar som måste nämnas är ingen annan än Diego Maradona. Argentinaren var ett tekniskt geni och kunde dribbla sig förbi varenda försvar i världen. Han började sin karriär i Argentina men flyttade senare över till Barcelona och sedan Napoli där han verkligen satte avtryck under de säsonger han var där. Erkänd som en av världens bästa spelare genom tiderna och en stor profil utanför planen också. Maradona var också framgångsrik med landslaget där han 1986 vann VM-guld och han ledde även Argentina till 4 VM-slutspel. En mer modern legendar som fortfarande spelar, men kanske redan nu anses vara den bästa fotbollsspelaren någonsin, är ingen annan är Lionel Messi. Den vänsterfotade anfallaren från Argentina är en av de mest tekniska spelare vi sett. Messi kan göra mål från överallt på planen, kan hitta omöjliga passningar och är en otrolig dribblare. Messi har endast representerat FC Barcelona på seniornivå. Där har han gjort nästan lika många mål som spelade matcher.