Golf

Hejsan och välkomna till ännu en del i vår serie om dom 25 mest populära sporterna i världen och i den första delen av vår serie redogjorde jag hur kriterierna som vi använt för att göra denna lista ser ut så om ni inte läst den delen, gå tillbaka och ta en titt hur dom ser ut. Som jag skrev i den första delen så kommer vi inte skriva om sporterna i den ordning som dom som har på listan men självklart kommer vi dela med oss av vilken plats dom kom på. I denna del kommer vi ta en titt på golf som kommit med på listan och kan ni gissa på vilken plats?

Golf

Om vi bara tittar på alla miljontals fans som följder denna sport regelbundet på plats eller på TV så är golf den åttonde mest populära sporten i världen. Golf kan verka som en ganska passiv sport som inte innebär någon verklig fysisk ansträngning och som kan spelas av alla människor i alla åldrar, vilket är delvis sant om man inte tänker på alla dom kilometer som en golfare behöver vandra på golfbanan för att komma runt dom arton hålen.

Golf
Golf

Den amerikanska golfstjärnan Tiger Woods var under många år en dominant inom sporten genom sin bländande teknik och styrka, vilket innebär att dagens elitgolfare är större och starkare än någonsin tidigare och för den som inte trodde golf är fysiskt ansträngande kanske tänker om lite då många av dagens golfstjärnor liknar vältränade idrottsmän med många timmar på gymmet och löprundan bakom sig. Idag har golfen många andra stjärnor än just Tiger Woods då vi ser namn som Rory Mcllroy, Nordirland, Jon Rahm, Spanien, Jason Day, Australien, Hideki Matsuyama, Japan och självklart även Sveriges Henrik Stenson för att nämna några. Vi ser även spelare från länder som Thailand, Sydafrika, Kina och Sydkorea som knackar på dörren till världseliten i golf och som hjälper till att sprida detta spel till dom flesta ställena på jorden. Glömde jag nämna hur mycket pengar den här sporten innebär? Jag borde inte ha glömt det eftersom en golfspelare kan tjäna miljoner i prispengar och om de är lika bra som Tiger Woods var finns chansen att dom är den rikaste idrottsmannen på jorden.

Ett spel för utvecklade länder

Golf är en stor sport i några mycket utvecklade länder som USA, Storbritannien, Japan, Sydkorea och även här i Sverige är golf en stor sport som inte kommer långt efter innebandy och fotboll i antalet utövare. Precis som tennisen har golfen sina fyra majors och den unika Ryder/ Solheim pokalen där europeiska golfare tar sig an dom amerikanska som ett lag.

Massiv inkomstpotential

Golfens egen Tiger Woods dominerade listan för den atlet som tjänade mest pengar många gånger när han var som bäst, i stor utsträckning mycket tack vare hans mycket lukrativa sponsoravtal med Nike, Gillette, EA sports och många fler som stod i kö för att synas med hans namn och på listan över dom mest populäraste sporterna i världen så kommer golfen först på en 11 plats, personligen trodde jag att golfen skulle komma lite högre så jag har redan ett fel på min lista, lyckades ni bättre med eran gissning?